Bibliotek och bibliotekarier

Stadsbiblioteket Stockholm

Ett bibliotek är en fridfull plats för många, vissa kommer dit för att plugga i lugn och ro. Andra för att läsa en härlig bok och vissa behöver låna internet och en dator för att skriva arbeten. Orsakerna till att besöka ett bibliotek är många och alla har sin egen orsak. Ett bibliotek som bör ses är Stockholms stadsbibliotek, för de som bor i Stockholm känns byggnaden igen vid namnet av Asplundhuset som är ritat av arkitekten Gunnar Asplund. Här finns det böcker för alla smaker då biblioteket rymmer omkring 400 böcker i olika genrer.

Det finns över fyrahundra böcker

Closeup hand open book for reading concept background. Toned image

Inte bara finns det svenska böcker utan om du går till byggnaden intill så hittar du det internationella biblioteket. Där kan du hitta all möjlig internationell litteratur och även musik, Du hittar mer än hundra olika språk i det internationella biblioteket. Du hittar Stockholms stadsbibliotek i Vasastaden mellan Sveavägen och Odengatan, detta gör att biblioteket ligger centralt och lättåtkomligt för alla. Av de fyra hundra böcker som finns i biblioteket sägs det att ella ferrante är sommarens populäraste författare. För den som vill läsa tidningar och dagstidningar finns det Stadsbiblioteket som är en del av Stockholms stadsbibliotek och ligger åt samma håll som det internationella biblioteket. Här kan du hitta omkring 140 dagstidningar och över 1200 tidskrifter och det finns lika många tidningsskrifter som ligger bevarade i magasin. Det finns något för alla hos Stockholms stadsbibliotek och även för dig som bara vill ta det lugnt och njuta av tystnaden och den lugna atmosfären är det bara att besöka biblioteket.

Böcker är avslappnande

Böcker är något som finns i mängder och i olika genrer. Det är ett avslappnade nöje att sitta och läsa böcker, då du även kan fokusera på en annan värld. I Stockholms stadsbibliotek hittar du över fyrahundra böcker och även tidningsskrifter. Det finns även ett internationellt bibliotek som är hem till både musik och böcker som finns i över hundra olika språk. Du hittar biblioteket i centrala Stockholm i Vasastaden. Byggnaden går ibland under namnet Asplundhuset tack vare arkitekten Gunnar Asplund som ritade byggnaden. Det finns något för alla smaker och även för den som endast vill ha en lugn stund är ett besök värt. Här är det tystnad samt lugn och ro som gäller för att alla ska kunna fokusera på sitt. Oavsett om du är här för att plugga, läsa, skriva ut eller använda datorerna för arbete. Alla är välkomna och den exakta placeringen på biblioteket är mellan Sveavägen och Odengatan.